Δραστικά συστατικά της Aloe vera (Αλόη βέρα)

Συχνά αποκαλείται “Φυτό Θαύμα”. Οι χιλιάδες αναφορές για τις θεραπευτικές ιδιότητες της Aloe vera (Αλόη βέρα) στο πέρασμα των χρόνων δεν είναι κάτι τυχαίο. Η ποιότητα των προϊόντων της Aloe vera (Αλόη βέρα) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μέθοδο επεξεργασίας του φύλλου αλλά και από την καλλιέργεια του φυτού (κλιματικές συνθήκες, σύνθεση εδάφους, ορθός τρόπος συγκομιδής, ηλικία του φυτού). Στη Litinas Aloe επιλέγουμε παραγωγούς με ευαισθησία στη βιολογική καλλιέργεια, με τους οποίους συνεργαζόμαστε στενά, έτσι ώστε τα φύλλα που θα καταλήξουν στη μονάδα μας, μετά από προσεκτική διαλογή, να είναι αγνά και ποιοτικά. Το εργοστάσιό μας λειτουργεί με αυστηρά πρότυπα ποιότητας και διαδικασίες ώστε το τελικό, παστεριωμένο πόσιμο Aloe vera Gel της Litinas Aloe να περιέχει όλα τα 75 θρεπτικά και 200 ενεργά συστατικά που προσφέρει η Aloe vera (Αλόη βέρα) : βιταμίνες, ένζυμα, μέταλλα, σάκχαρα, ανθρακινόνες, λιπαρά οξέα, ορμόνες, αμινοξέα κλπ.

*Χρήσεις της Aloe vera (Αλόη βέρα) κατά την επίσημη Ιατρική βιβλιογραφία

Περιέχει βιταμίνες Α, C και Ε οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές. Περιέχει ακόμα βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), Β2 (ριβοφλαβίνη), φολικό οξύ, χολίνη, αλλά και ίχνη Β12.

Περιέχει 9 ένζυμα, αλιάση, αλκαλική φωσφατάση, αμυλάση, βραδυκινάση, καρβοξυπεπτιδάση, καταλάση, κελλουλάση, λιπάση και υπεροξειδάση. Η βραδυκινάση βοηθά να μειωθεί η υπερβολική φλεγμονή, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα τοπικά, ενώ τα υπόλοιπα ένζυμα βοηθούν στη διάσπαση των σακχάρων και των λιπών.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Περιέχει μονοσακχαρίτες (γλυκόζη και φρουκτόζη) και πολυσακχαρίτες (γλυκομαννάνες και πολυμαννόζη). Οι πολυσακχαρίτες προέρχονται από το γλίσχρασμα του gel (το στρώμα της βλέννας που περιβάλλει το gel). Μία σημαντική γλυκομαννάνη είναι η ακεμαννάνη (aloverase). Κατά τον IASC (Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο για την Aloe vera), μόνο το γνήσιο gel του είδους Aloe vera (Αλόη βέρα) περιέχει ακεμαννάνη. Πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν στο gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) μία γλυκοπρωτεΐνη με αντιαλλεργικές ιδιότητες, η οποία ονομάζεται alprogen, καθώς και μία νέα αντιφλεγμονώδη ένωση, τη Γ-γλυκοσυλ-χρωμόνη.

Περιέχει 12 ανθρακινόνες, οι οποίες είναι φαινολικές ενώσεις παραδοσιακά γνωστές για την καθαρτική τους δράση. Ανάμεσά τους, η αλοΐνη και η εμοδίνη είναι επίσης ισχυροί αντιβακτηριακοί, αναλγητικοί, και αντι-ιϊκοί παράγοντες.

Περιέχει 4 στεροειδή: χοληστερόλη, κομπεστερόλη, β-σιτοστερόλη και λουπεόλη. Όλες έχουν αντιφλεγμονώδη δράση ενώ η λουπεόλη διαθέτει επιπλέον αντισηπτικές και αναλγητικές ιδιότητες. Οι φυτικές στερόλες μειώνουν την “κακή χοληστερόλη στο αίμα.

Περιέχει αυξίνες και γιββεριλίνες οι οποίες συντελούν στην επούλωση των πληγών και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Περιέχει 20 από τα 22 αμινοξέα τα οποία χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και 7 από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα (αμινοξέα τα οποία δεν μπορεί να συνθέσει το σώμα μόνο του).+

Πρόκειται για τη δραστική ουσία της ασπιρίνης με αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Μία αδρανή ουσία, η οποία, ως συστατικό σκευασμάτων για τοπική χρήση, ενισχύει τη διείσδυση των υπολοίπων συστατικών στο δέρμα.

Είναι οι ουσίες που αποτελούν περίπου το 3% του gel και χρησιμοποιούνται στον καθαρισμό του δέρματος, αλλά και για τις αντισηπτικές τους ιδιότητες.

Αποτρέπει το σχηματισμό ισταμίνης η οποία ευθύνεται για την έντονη φαγούρα και τον πόνο των αλλεργικών αντιδράσεων.

Σύμφωνα με επίσημες μελέτες που παρουσίασε ο διακεκριμένος John Heggers αλλά και άλλοι δερματολόγοι στο 6 Διεθνές συνέδριο παραδοσιακής ιατρικής στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, το συμπέρασμα που κατέληξαν ήταν το εξής “Οι πληγές θεραπεύονται ταχύτερα με Aloe vera (Αλόη βέρα), παρά με οποιοδήποτε άλλο μέσο”. Η δράση της γλυκομαννάνης, ενός πολυσακχαρίτη πλούσιου σε μαννόζη και της γιββεριλίνης, μίας αυξητικής ορμόνης, συντελούν στη σημαντική αύξηση του κολλαγόνου του δέρματος.

Με αυτόν τον τρόπο, επιταχύνεται η επούλωση τραυμάτων και αυξάνεται η αντοχή του ουλώδους ιστού που δημιουργείται. Έτσι, αποφεύγεται ο σχηματισμός ουλής μετά από τραυματισμό. Αυτό οφείλεται στη δραστικότητα των αμινοξέων κατά το σχηματισμό νέων κυττάρων, όπως επίσης στην ικανότητα των ενζύμων να αναγεννούν το δέρμα από τα βαθύτερα στρώματά του. Ακόμα, με τη χρήση του gel της Aloe vera (τοπική ή από το στόμα) έχει αναφερθεί σημαντική αύξηση του υαλουρονικού οξέος και της θειϊκής δερματάνης στον κοκκιώδη ιστό κατά την επούλωση ενός τραύματος.

aloe vera, aloe vera gel, aloe vera juice, aloe juice, aloe,
Healing properties of Aloe vera – Injuries

Το gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) συντελεί στη θεραπεία πρώτου και δευτέρου βαθμού εγκαυμάτων από την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία και σε ακτίνες Χ. Μετά τη χορήγηση του gel, μία αντιοξειδωτική πρωτεΐνη, η μεταλλοθειονεΐνη, αναπτύσσεται στο δέρμα και σαρώνει τις ρίζες υδροξυλίου, αποτρέποντας την καταστολή της υπεροξειδικής δισμουτάσης και της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης στο δέρμα. Ακόμα χρησιμοποιείται και στα εγκαύματα από ζεμάτισμα. Με παρόμοιο τρόπο, η Aloe vera (Αλόη βέρα) ανακουφίζει και αναζωογονεί το δέρμα μετά από έκθεση στις ακτίνες του ήλιου (ηλιοθεραπεία).

Η Aloe vera ( Αλόη βέρα ) χρησιμοποιείται για τη φροντίδα του δέρματος από τον 1 αιώνα μ. Χ., όταν ο Έλληνας φαρμακολόγος Διοσκουρίδης υποστήριξε πως μπορεί να θεραπεύσει τα εγκαύματα.
Το 2007, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Burns» αναλύθηκαν τα ευρήματα τεσσάρων προγενέστερων ερευνών στις οποίες είχαν συμμετάσχει 371 ασθενείς, άλλοι εκ των οποίων έκαναν τοπική θεραπεία με Aloe vera (Αλόη βέρα) και άλλοι με μιαν ανενεργό ουσία. Οι ασθενείς που έκαναν τη θεραπεία με Aloe vera (Αλόη βέρα) είχαν βραχύτερους χρόνους επουλώσεως.

aloe vera, aloe vera gel, aloe vera juice, aloe juice, aloe,
Healing properties of Aloe vera – Skin burn

Η χρήση της Aloe vera (Αλόη βέρα) κατά της τριχόπτωσης ξεκίνησε από την αρχαία Αίγυπτο. Η Aloe vera (Αλόη βέρα) είναι πλούσια σε ένζυμα, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Η δράση των ενζύμων αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από το τριχωτό της κεφαλής και επιτρέπει τη διείσδυση των θρεπτικών στοιχείων της Aloe vera (Αλόη βέρα) στις εσωτερικές στοιβάδες του δέρματος. Έτσι καταπολεμείται η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, μία από τις αιτίες της τριχόπτωσης. Οι πολυσακχαρίτες της Aloe vera (Αλόη βέρα) συντελούν στη μέγιστη φυσική ενυδάτωση, παρέχοντας υγρασία η οποία είναι απαραίτητη για την τρίχα. Ταυτόχρονα, δημιουργούν ένα πλέγμα αποτρέποντας την απώλεια της υγρασίας αυτής.

Με αυτό τον τρόπο, τα μαλλιά γίνονται μαλακά, λαμπερά και περισσότερο ανθεκτικά στην ατμοσφαιρική ρύπανση και τις κλιματικές εναλλαγές. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων (αντιμυκητιακή δράση) σε συνδυασμό με τις αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες της Aloe vera (Αλόη βέρα) , οι οποίες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη δράση της βραδυκινάσης (ένζυμο) και του σαλικυλικού οξέως (δραστική ουσία της ασπιρίνης), θεραπεύουν τον κνησμό, την πιτυρίδα, το έκζεμα και την ψωρίαση.

aloe vera, aloe vera gel, aloe vera juice, aloe juice, aloe,
Healing properties of Aloe vera – Rich Hair

Οι μυκοπολυσακχαρίτες βοηθούν στη διείσδυση της υγρασίας στο δέρμα. Ερευνητές θέλοντας να ελέγξουν την επίδραση της Aloe vera (Αλόη βέρα) πάνω στην ομορφιά ανακάλυψαν ότι έχει την ιδιότητα να επιταχύνει 6-8 φορές την παραγωγή των ινοβλαστών, οι οποίοι παράγουν τις ίνες κολλαγόνου (το οποίο διατηρεί το δέρμα σφιχτό και νεανικό) και ελαστίνης και να τους διεγείρει, κάνοντας το δέρμα πιο ελαστικό και με λιγότερες ρυτίδες. Επίσης, έχει συνεκτική επίδραση επί των επιφανειακών επιδερμικών κυττάρων, τα οποία προσκολλώνται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μαλακώνει το δέρμα. Τα αμινοξέα επίσης μαλακώνουν τα σκληρά κύτταρα του δέρματος και ο ψευδάργυρος δρα ως στυπτικό για να συσφίγγουν οι πόροι.

Τα ενυδατικά αποτελέσματα της Aloe vera (Αλόη βέρα) έχουν επίσης μελετηθεί στη θεραπεία της ξήρανσης του δέρματος η οποία σχετίζεται με την επαγγελματική απασχόληση, όπου τα εμποτισμένα γάντια σε gel Αloe vera (Αλόη βέρα) βελτίωσαν την ακεραιότητα του δέρματος, μείωσαν το ερύθημα και τη δημιουργία ζαρώσεων.

aloe vera, aloe vera gel, aloe vera juice, aloe juice, aloe,
Healing properties of Aloe vera – Dehydration

Η Aloe vera (Αλόη βέρα) συμβάλλει στην αύξηση του σχηματισμού κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνοντας το σχηματισμό ρυτίδων και αυξάνοντας την ελαστικότητα του δέρματος. Όπως είπαμε και πριν, ερευνητές θέλοντας να ελέγξουν την επίδραση της Aloe vera (Αλόη βέρα) πάνω στην ομορφιά ανακάλυψαν ότι έχει την ιδιότητα να επιταχύνει 6-8 φορές την παραγωγή των ινοβλαστών, οι οποίοι παράγουν τις ίνες κολλαγόνου (το οποίο διατηρεί το δέρμα σφιχτό και νεανικό) και ελαστίνης και να τους διεγείρει, κάνοντας το δέρμα πιο ελαστικό και με λιγότερες ρυτίδες. Η δράση της αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υψηλή περιεκτικότητα του gel σε πολυσακχαρίτες (55%).

Στους πολυσακαχαρίτες οφείλονται, επίσης, οι εξαιρετικές επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες της Aloe vera (Αλόη βέρα), οι οποίες σε συνδυασμό με την αντιβακτηριακή της δράση, καταπολεμούν αποτελεσματικά το πρόβλημα της ακμής. Τα σπυράκια της ακμής προκαλούνται από την αύξηση των βακτηριδίων στους σμηγματογόνους αδένες του δέρματος. Η Aloe vera (Αλόη βέρα) σύμφωνα με την παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία προκαλεί υποχώρηση των μολύνσεων, περιορίζει τις ουλές και αποτρέπει την δημιουργία νέων. Επίσης η χρήση της Aloe vera (Αλόη βέρα) μαλακώνει το δέρμα, διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων, αποξηραίνει τα συμπτώματα της ακμής (σπυράκια), μειώνει το μέγεθος των πόρων και βοηθά την ανάπλαση της επιδερμίδας.

aloe vera, aloe vera gel, aloe vera juice, aloe juice, aloe,
Healing properties of Aloe vera – Acne

Οι ισχυρές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της Aloe vera (Αλόη βέρα) οφείλονται στο σαλικυλικό οξύ (η δραστική ουσία της ασπιρίνης), στα 4 στεροειδή (χοληστερόλη, κομπεστερόλη, β-σιτοστερόλη και λουπεόλη), στο ένζυμο βραδυκινάση, καθώς και σε μία αντιφλεγμονώδη ένωση η οποία πρόσφατα απομονώθηκε από το εκχύλισμα του gel, τη Γ-γλυκοσυλ-χρωμόνη.

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, συμπληρωμένη με Aloe vera (Αλόη βέρα) είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να πάρετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Η Aloe vera (Αλόη βέρα ) μπορεί να μειώσει επίσης την φλεγμονή ιστών που έχουν υποστεί κάποια βλάβη. Φλεγμονή παρουσιάζεται όταν ένας υγιής ιστός τραυματίζεται και το αίμα αρχίζει να πήζει γύρω από τον τραυματισμένο ιστό για να τον επαναφέρει. Η Aloe vera (Αλόη βέρα) είναι ένα φυσικό, φυτικό αντιφλεγμονώδες, πολύ φιλικό στο ανθρώπινο σώμα.

aloe vera, aloe vera gel, aloe vera juice, aloe juice, aloe,
Healing properties of Aloe vera – Anti-inflammatory

Η πλούσια περιεκτικότητα του gel σε ανθρακινόνες που ενεργούν στο ανθρώπινο σώμα ως φυσικό καθαρτικό και παυσίπονο, λειτουργεί και αναλγητικά καθώς περιέχει ισχυρές αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και ιοκτόνες ιδιότητες.
Η αναλγητική (παυσίπονη) δράση της Aloe vera (Αλόη βέρα) σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την παρουσία του σαλικυλικού οξέως. Σημαντική, όμως, είναι η συνεισφορά της αλοΐνης και της εμοδίνης (ανθρακινόνες) αλλά και της λουπεόλης (λιπαρό οξύ). Η Aloe vera (Αλόη βέρα) χρησιμοποιείται σε ασθενείς που υποφέρουν από ρευματισμούς αλλά και αρθρίτιδα, χάριν της συνδυασμένης αναλγητικής και αντιφλεγμονώδους δράσης της.

aloe vera, aloe vera gel, aloe vera juice, aloe juice, aloe,
Healing properties of Aloe vera – Analgesic

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι από τα βασικότερα και πιο σημαντικά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού καθώς είναι η ασπίδα μας απέναντι στους εισβολείς. Όταν είναι αδύνατο, γινόμαστε πιο ευάλωτοι σε κρυολογήματα, γρίπη και άλλα πιο σοβαρά νοσήματα. Η alprogen (μία γλυκοπρωτεΐνη της Aloe vera) και η ακεμαννάνη (μία γλυκομαννάνη, πολυσακχαρίτης της Aloe vera) είναι υπεύθυνες για την ενίσχυση της δράσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Είναι γνωστό ότι η σωστή λειτουργία του εξαρτάται και από την σωστή διατροφή. Η καθημερινή κατανάλωση Aloe vera συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται κλινικές μελέτες οι οποίες σχετίζονται με τη χρήση της Aloe vera (Αλόη βέρα) σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV (AIDS).

aloe vera, aloe vera gel, aloe vera juice, aloe juice, aloe,
Healing properties of Aloe vera – Tonic

Σύμφωνα με την παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία οι δράσεις αυτές οφείλονται σε έμμεσες ή άμεσες επιδράσεις. Η έμμεση επίδραση οφείλεται στη διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος και η άμεση στους ανθρακινόνες του gel της Aloe vera (Αλόη βέρα). Ο ανθρακινόνας αλοΐνη αδρανοποιεί διάφορους ιούς με περίβλημα, όπως τον απλό έρπητα, τον ιό ανεμοβλογιάς- ζωστήρα και τη γρίπη. Σε πρόσφατες μελέτες αποδείχθηκε πως ένα κλάσμα πολυσακχαρίτη αναστέλλει την πρόσδεση του βενζοπυρενίου σε πρωτογενή ηπατοκύτταρα, εμποδίζοντας έτσι τον πιθανό σχηματισμό καρκίνου με τη συνένωση βενζοπυρενίου-DΝΑ. H Aloe vera (Αλόη βέρα) έχει βρει ακόμα εφαρμογή στη φωτοδυναμική θεραπεία ορισμένων ειδών καρκίνου. Το στοματικό διάλυμα Aloe vera (Αλόη βέρα) καταπολεμά τη στοματική βλεννογονίτιδα η οποία προκαλείται κατά την ακτινοθεραπεία των ασθενών με καρκίνο στο κεφάλι και τον τράχηλο.

aloe vera, aloe vera gel, aloe vera juice, aloe juice, aloe,
Healing properties of Aloe vera – Anti-cancer effects

Το γαλακτικό μαγνήσιο αποτρέπει το σχηματισμό ισταμίνης η οποία ευθύνεται για την έντονη φαγούρα και φυσικά τον πόνο των αλλεργικών αντιδράσεων. Οι αντιαλλεργικές ιδιότητες της Aloe vera (Αλόη βέρα), όμως, οφείλονται και στην έντονη παρουσία της γλυκοπρωτεΐνης αλπρογένη (alprogen), η οποία είναι γνωστή τόσο για τις αντιαλλεργικές αλλά και για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της.

aloe vera, aloe vera gel, aloe vera juice, aloe juice, aloe, allergies
Healing properties of Aloe vera – Anti-allergic

Το πλούσιο σε συστατικά gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) περιέχει 6 αντισηπτικές ουσίες: λουπεόλη, σαλικυλικό οξύ, άζωτο ουρίας, σιναμονικό οξύ, φαινόλες και θείο. Όλες έχουν ανασταλτική δράση επί μυκήτων, βακτηριδίων και ιών. Το gel περιέχει ακόμα σαπωνίνες οι οποίες έχουν απολυμαντικές, αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η αντιβακτηριδιακή δράση του χυμού της Aloe vera (Αλόη βέρα) είναι αποτελεσματική κυρίως εναντίον των κατά Gram-θετικών βακτηριδίων τα οποία προκαλούν τροφική δηλητηρίαση και ασθένειες σε ανθρώπους και ζώα.

aloe vera, aloe vera gel, aloe vera juice, aloe juice, aloe,
Healing properties of Aloe vera – Anti-bacterial

Οι ανθρακινόνες είναι φαινολικές ενώσεις και βρίσκονται στο παχύρευστο υγρό (latex) μεταξύ του gel και του φλοιού των φύλλων. Οι σημαντικότερες από αυτές, αλοΐνη, εμοδίνη και βαρβαλοΐνη, λειτουργούν ως ισχυρά καθαρτικά. Ακόμα, αυξάνουν την περιεκτικότητα των εντέρων σε νερό, διεγείρουν την έκκριση βλέννας και την εντερική περίσταλση. Τα σάκχαρα που περιέχονται στο gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) προσδένονται σε υποδοχείς του εντέρου και σχηματίζουν ένα φράγμα το οποίο συμβάλλει στην πρόληψη του συνδρόμου της εντερικής διαπερατότητας.

Επιπλέον έχει ουσιαστική δράση σε διαταραχές του πεπτικού συστήματος όπως η καούρα, τα έλκη και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Συγκεκριμένα καταπραΰνει τον οισοφάγο και ελαττώνει τις ενοχλήσεις της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Παράλληλα βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Το Aloe vera Gel είναι ιδανικό για αποτοξίνωση αφού είναι γεμάτο βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Η κατανάλωση του μπορεί λοιπόν να βοηθήσει το σώμα μας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Εκτός από αυτά οι γλυκοπρωτεϊνες, τα ένζυμα και τα αμινοξέα που βρίσκονται πλούσια στο gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) θεωρούνται από τους καλύτερους βιοδιεγερτικούς παράγοντες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού που υπάρχουν στην φύση. Έτσι, μπορεί να ενισχύει τόσο τον μεταβολισμό όσο και την άμυνα του οργανισμού γενικά. Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε την καθημερινή πρόσληψη τους είναι να εντάξετε στην διατροφή σας το πόσιμο Aloe vera gel στις ημερήσιες αναγραφόμενες ποσότητες. Εκτός από θεραπευτικές ιδιότητες, η Aloe vera (Αλόη βέρα) έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως βοήθεια για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

aloe vera, aloe vera gel, aloe vera juice, aloe juice, aloe,
Healing properties of Aloe vera – Metabolism

Ορισμένα ιχνοστοιχεία, όπως χρώμιο, χαλκός, μαγγάνιο, καθώς και οι πολυσακχαρίτες που βρίσκονται σε αφθονία στο gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) έχουν σημαντική αντιδιαβητική δράση. Η Aloe vera (Αλόη βέρα) συμβάλει στη μείωση του σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ), διότι είναι σε θέση να ανακουφίζει τη χρόνια υπεργλυκαιμία και το διαταραγμένο λιπιδαιμικό προφίλ, τα οποία είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές επιπλοκές. Επίσης, έχει καταδειχθεί μία ευεργετική επίδραση του gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) στη γλυκόζη του αίματος και στα επίπεδα λιπιδίων σε διαβητικά άτομα.

Σε σχετικές κλινικές δοκιμές, σε 72 διαβητικές γυναίκες, χορηγήθηκε χωρίς φαρμακευτική αγωγή μια κουταλιά της σούπας Aloe vera Gel για 6 εβδομάδες, τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και των τριγλυκεριδίων ορού μειώθηκαν σημαντικά. Σύμφωνα με άλλες εργαστηριακές έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση ελάχιστης ποσότητας Gel Aloe vera, σε περίοδο δεκατεσσάρων εβδομάδων, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μέχρι και 45%.

Η συνεργασία του θεράποντος γιατρού σας είναι απαραίτητη.

aloe vera, aloe vera gel, aloe vera juice, aloe juice, aloe, αλοη βερα, αλοη, healing properties, healing properties aloe vera, θεραπευτικές ιδιότητες, θεραπευτικές ιδιότητες αλόη βέρα
Healing properties of Aloe vera – Diabetes

Τα ένζυμα που περιέχονται στο gel της Aloe vera (Αλόη βέρα) βοηθούν στη διάσπαση των σακχάρων και των λιπών. Επιστημονικές μελέτες συνδέουν την κατανάλωση Aloe vera (Αλόη βέρα) με χαμηλότερα επίπεδα λιπιδίων και χοληστερόλης στο αίμα.Από έρευνες που έχουν γίνει στην Αμερική (Ιsabgal), σε χιλιάδες ασθενείς με υπερχοληστεριναιμία, μετά από συστηματική χορήγηση Aloe vera (Αλόη βέρα) μειώθηκε σημαντικά η ολική χοληστερίνη αλλά και τα τριγλυκερίδια.

Τα τριγλυκερίδια είναι μια μορφή λίπους που βρίσκεται στις φυτικές και ζωικές τροφές, το σώμα και το αίμα. Τις περισσότερες φορές δημιουργούνται από τη συσσώρευση επιπλέον θερμίδων που λαμβάνει ο οργανισμός από τις τροφές, οι οποίες συσσωρεύονται με τη μορφή λίπους.

Σε μελέτη (Yongchaiyudha et al., 1996 ) εκχύλισμα φύλλων Aloe vera χορηγήθηκε σε 60 ασθενείς με υπερλιπιδαιμία, σε μια 12-εβδομάδων ελεγχόμενη κλινική δοκιμή και οδήγησε σε σημαντικά μειωμένα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης του ορού, των τριγλυκεριδίων και των λιποπρωτεινών χαμηλής πυκνότητας (LDL).

aloe vera, aloe vera gel, aloe vera juice, aloe juice, aloe,
Healing properties of Aloe vera – Anti-cholesterol

Εγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε πληροφορίες σχετικα με τα προϊόντα μας